Waarneembemiddeling.nl
achtergrond afbeelding

De Tarievenmonitor 2020

Daar is ‘ie dan: de tiende editie van de Tarievenmonitor. Ondertussen is onze tarievenlandkaart met representatieve gemiddelde waarneemtarieven per provincie en soort waarneming een waar begrip onder huisartsen.

De hoeveelheid ingevulde enquêtes (1.110!) heeft dat nogmaals onderstreept. Wij zijn erg blij met alle informatie, die alle deelnemende huisartsen met ons hebben gedeeld. Hierdoor kunnen wij ook dit jaar weer de helpende hand bieden bij transparantie over de waarneemtarieven. En hoewel we vanaf half maart in een bijzondere situatie leven als gevolg van de pandemie, willen we jullie toch deelgenoot maken van de resultaten.

Ben je benieuwd naar alle resultaten van de Tarievenmonitor 2020? Klik dan hier.

Extra editie wegens COVID-19
Uit de vele contacten en openhartige gesprekken, die we mochten hebben met waarnemend huisartsen, hebben we gemerkt hoe zeer de gezondheidszorg op stelten kwam te staan als gevolg van het coronavirus. Een direct gevolg was onder andere dat de reguliere huisartsenzorg ‘in de wacht’ kwam te staan. Spreekuren werden geschrapt, waardoor inhuur van waarnemers niet meer noodzakelijk was. Mogelijk heeft dit ook invloed op de waarneemtarieven. Met die reden brengen we in september van dit jaar een extra editie van de Tarievenmonitor 2020 uit. Doe jij dan ook weer mee, MedWB?

E-mail icon Stel een vraag