Waarneembemiddeling.nl
achtergrond afbeelding

Aantal patiënten met COVID-19-achtige klachten bij de huisarts vrij stabiel

Sinds het verruimen van de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zien we wekelijks een redelijk stabiel aantal mensen dat voor het eerst contact opneemt met de huisarts vanwege COVID-19 achtige klachten. Dit zijn mensen bij wie de diagnose (nog) niet door een test bevestigd is, maar die wel klachten hebben die passen bij COVID-19. In week 33 was het aantal mensen dat voor het eerst contact opnam met de huisarts vanwege COVID-19-achtige klachten 7 per 100.000 inwoners. Dat is vergelijkbaar met de weken ervoor. Het totaal aantal eerste contacten met de huisartsenpraktijk vanwege COVID-19-achtige klachten in heel Nederland in week 33 wordt geschat op 1.210.

Dit blijkt uit cijfers van Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn. Het reproductiegetal ligt net als vorige week boven de 1. Sinds eind juli neemt het aantal nieuwe personen dat positief getest is toe. Ook is sinds eind juli een toename zichtbaar van het aantal ziekenhuisopnames door COVID-19. De meeste nieuwe vastgestelde besmettingen vinden plaats in de provincie Zuid-Holland, Noord-Holland en het westelijk deel van Noord-Brabant.

Op de afbeelding ziet u het aantal mensen dat in week 33 voor het eerst contact met de huisartsenpraktijk opnam vanwege COVID-19-achtige klachten per 100.000 inwoners. 

*bron: https://www.nivel.nl/nl/nieuws/cijfers-coronaklachten-huisartsenpraktijken-week-33
Aantal patiënten met COVID-19-achtige klachten bij de huisarts vrij stabiel
E-mail icon Stel een vraag