Waarneembemiddeling.nl
achtergrond afbeelding

Als waarnemer aan de slag!

De reden waarom je als waarnemer gaat werken is persoonlijk en kan heel divers zijn. Meer vrijheid bij het indelen van je agenda, een goede voorbereiding om straks een eigen praktijk te starten, een kijkje in de keuken bij diverse praktijken en daarnaast een aantrekkelijk financiële beloning. Ga je als waarnemer werken, dan is het echter wel van belang dat je een aantal zaken goed regelt!
Fase 1: de voorbereiding
Voordat je start als waarnemer is het goed om na te denken over de opdrachten die je straks wilt gaan vervullen. Wil jij je met name richten op dagwaarnemingen of zie je het flexibele werken op de huisartsenpost wel zitten. Wellicht zijn er binnen jouw regio ook interessante zorginstellingen in de tweedelijnszorg waar huisartswaarnemers ook werken. Daarnaast is het van belang om alvast na te denken over het aantal uur dat je wilt gaan werken. De vraag naar waarnemers is groot en voor je het weet is je agenda fulltime gevuld.
Uiteraard meld jij je aan bij de SKGE en zorg je voor een inschrijving bij de kamer van koophandel. Maar er zijn meer vragen die je jezelf moet stellen. Ga je zelf zorgdragen voor de financiële administratie of schakel je hiervoor een boekhouder in? En waar ga je de beroepsaanspraklijkheidsverzekering afsluiten? En wat dacht je van een arbeidsongeschiktheidsverzekering?
BKV helpt je graag met deze voorbereiding en geeft je graag tips over bovenstaande onderwerpen.
Fase 2: aan de slag
Je start met je eerste opdracht en bent vanaf nu zelf verantwoordelijk voor het behalen van voldoende omzet. Het is belangrijk om de afspraken die je maakt met de praktijkhouder of andere opdrachtgever duidelijk en helder op papier te zetten en te voldoen aan de wettelijke regels. Daarnaast leg je in de modelovereenkomst ook afspraken omtrent het tarief en opzegtermijn vast.
Waarneembemiddeling, het online platform van BKV werkt met goedgekeurde modelovereenkomsten en biedt de mogelijkheid om deze online te laten ondertekenen door beide partijen. Zo heb jij alle afspraken die je met je opdrachtgever maakt direct in een actueel overzicht.
Fase 3: netwerken
Als startende ondernemer is het belangrijk om een netwerk op te bouwen om continuïteit van opdrachten te waarborgen en inhoudelijk interessante waarnemingen te vergaren. Er zijn uiteraard diverse kanalen die je kunt inzetten om je netwerk uit te breiden. Word lid van de WAGRO in jouw regio en het is goed om contact te onderhouden met de praktijken waar je al eens hebt waargenomen. Social media is natuurlijk niet meer weg te denken in de huidige tijd, maar ook een platform als Waarneembemiddeling.nl kan je hierin ontzorgen.
Wil je de stap gaan maken?
Maak een account aan op Waarneembemiddeling.nl, het online platform van BKV en meld je alvast aan bij huisartsenposten waar je wilt waarnemen. Wil je actief diensten en vacatures inzien en hierop reageren? Sluit dan een abonnement af. Wil je meer persoonlijke begeleiding? Neem dan contact op met de ANW-service van BKV. We helpen je graag verder.

E-mail icon Stel een vraag