Waarneembemiddeling.nl
achtergrond afbeelding

Artsportaal, dé medische zoekmachine voor artsen door artsen

Jij als huisarts wordt vandaag de dag overspoeld door alle richtlijnen en bronnen die voorhanden zijn. Deze medische bronnen groeien explosief, vooral op het internet. De tijd dat een arts iets opzoekt in een boek is allang verleden tijd.

Het werkt dan niet mee dat elke richtlijninstantie voor (huis)artsen weer een eigen website heeft met bronnen. Eigen eilandjes op het internet, zoals NHG, RIVM, Farmacotherapeutisch Kompas, KNMG, Oncoline en Thuisarts. Want waar begin je met zoeken? Wat ontbrak was één centrale website of zoekmachine voor artsen waarop álle informatie wordt gebundeld. Daardoor kostte zoeken tijd, tijd die je het liefst besteedt aan een goed gesprek met je patiënt. Alle reden tot verandering, vonden de oprichters van artsportaal.

Kennis samengebracht
Artsportaal is de eerste medische kennisbank in Nederland die wél alle kennis voor (huis)artsen samenbrengt. Meer dan zesduizend bronnen en richtlijnen zijn te vinden via één centrale website. De informatie is te raadplegen op twee manieren: ofwel via het intypen van een trefwoord in de zoekmachine ofwel via klikken op een bron van de startpagina.

Inmiddels gebruikt ruim de helft van de Nederlandse huisartsen de website, die gratis te raadplegen is, zowel op computer (van huisartspraktijk en huisartsenpost) als op mobiel. Gebruikers geven artsportaal een 9.

Het team achter de kennisbank
Artsportaal wordt gemaakt door een team (huis)artsen, dat is ondergebracht in een stichting. Artsportaal is hiermee volledig onafhankelijk, zonder inmenging van farmacie of commerciële partijen. Alleen betrouwbare informatie wordt geplaatst en bovendien continu up-to-date gehouden. Kwaliteit wordt geborgd door een expert panel met meer dan veertig kaderhuisartsen, hoogleraren en medisch specialisten. De site wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerkingspartners als SBOH, NHG, Verenso, LOVAH, LHOV, Pharos en Voedingscentrum. Lees hier meer over artsportaal.

Test het zelf
Zoek razendsnel de Wells score op, de kinderdosering amoxicilline, de 4-DKL of MMSE, de stemvorkproeven of gewoon een NHG-standaard of Thuisarts-pagina. Probeer zelf artsportaal uit! En, ben je enthousiast? Stel hem in als startpagina op je computer! Of: laat je POH eens www.pohportaal.nl zien, of je aios www.aiosportaal.nl.

artsportaal
E-mail icon Stel een vraag