Waarneembemiddeling.nl
achtergrond afbeelding

De tarievenmonitor 2018 is bekend!

De Tarievenmonitor 2018 is bekend! Dit jaar is de enquête door 1180 huisartsen ingevuld.
Benieuwd wat de waarneemtarieven zijn? Download hier de uitslagen van de Tarievenmonitor 2018!

Uitslag Tarievenmonitor 2018
In de Tarievenmonitor geven huisartsen aan wat de gemiddelde uurtarieven voor waarnemingen zijn, die zij als waarnemer in rekening brengen of als opdrachtgever betalen. We geven de uurtarieven voor de verschillende provincies weer, want het waarneemtarief voor huisartsen wordt bepaald door marktwerking en dat kan regionale verschillen opleveren.

Waar kan ik de Tarievenmonitor voor gebruiken?
Met de Tarievenmonitor zorgt BKV/ Waarneembemiddeling.nl voor meer transparantie in de waarneemmarkt. Wij benadrukken dat de Tarievenmonitor niet gezien moet worden als een referentietarief. Een uurtarief blijft het resultaat van de onderhandeling tussen twee zelfstandige professionals. Zij bepalen samen wat redelijk is in de situatie die zich op dat moment voordoet.

Verhoging van tarieven
Ook in 2018 zijn de gemiddelde tarieven weer omhoog gegaan. In 2016 lag het tarief van nachtdiensten van 90 euro of meer nog op 20% van de ondervraagden. Inmiddels is dat percentage ruim verdubbeld naar 46%. Ook het aantal dat 85 euro of meer vraagt voor weekenddiensten is in 2018 (41%) verdubbeld, ten opzichte van 2016 (21%). De tarieven voor avonddiensten en dagwaarnemingen zijn licht gestegen, waarbij het merendeel (35%) van de ondervraagden tussen de 81 en 85 euro rekent voor avonddiensten en 76% 56 tot 60 euro voor dagwaarnemingen in de praktijk.

 

E-mail icon Stel een vraag