Waarneembemiddeling.nl
achtergrond afbeelding

Steeds nijpender probleem

Het huisartsentekort wordt steeds nijpender, kopt de Volkskrant vanmorgen. Een onderwerp dat de laatste tijd steeds regelmatiger in een nieuwsartikel besproken wordt. Het tekort is immers geen nieuw probleem en ondertussen neemt de nood toe. Zo stelt de krant dat in maar liefst negentien gemeenten / regio’s een patiëntenstop is of dreigt te komen. De huisarts zoals wij die nu kennen, verdwijnt langzaam.

Volgens de toekomstige huisarts
Toch horen wij bij Waarneembemiddeling.nl ook een tegengeluid, zoals twee weken geleden tijdens het LOVAH-congres. Wij spraken hier veel enthousiaste huisartsen in spé. Het merendeel geeft aan graag een praktijk te willen overnemen, maar niet alleen. Ze worstelen met het ondernemerschap en hoe een praktijk te managen. Dat wordt een huisarts niet geleerd tijdens de opleiding, maar is wel degelijk een belangrijk deel van het huisarts zijn.

Onderdeel van de opleiding
Ze willen zich ontwikkelen, door eerst in verschillende praktijken ervaring op te doen en te leren van hoe een meer ervaren huisarts dit aanpakt. Wat als dit al tijdens de opleiding aan de orde komt. Dan is een eigen praktijk starten misschien wel ineens een gaaf avontuur, in plaats van een enkel spannend.

Nu
Om nu een oplossing te kunnen bieden voor het huidige probleem, zijn wij onlangs gestart met het ondersteunen bij praktijkovernames. Want ondanks dat het aantal waarnemend huisartsen blijft groeien, is er ook altijd nog een groep huisartsen die wél de stap naar praktijkhouderschap overweegt. Wil jij binnen nu en drie jaar jouw praktijk ter overname aanbieden of een praktijk overnemen, laat het ons weten door een mail te sturen aan daphne@medwb.nl of astrid@medwb.nl.

E-mail icon Stel een vraag