Waarneembemiddeling.nl
achtergrond afbeelding

Toegenomen werkdruk huisartsen op politieke agenda?

Negen huisartsenorganisaties hebben gisteren middels een pleidooi aan de bel getrokken bij alle Tweede Kamerfracties. Ze hopen om de toegenomen werkdruk voor huisartsen hoger op de politieke agenda te krijgen.

‘Onacceptabele hoogte’
De ondertekenaars zijn Eerstelijnsorganisatie Ineen, het Interfacultair Overleg Huisartsgeneeskunde (IOH), Het Roer Moet Om, Huisartsopleiding Nederland (HON), Huisarts van de Toekomst, de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), de Landelijke Organisatie van Aspirant Huisartsen (LOVAH), het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en VPHuisartsen. Zij stuurden maandag 28 oktober het pleidooi naar 150 Tweede Kamerleden. In het stuk vragen ze om meer steun voor huisartsen, omdat volgens de organisaties de werkdruk tot onacceptabele hoogte is gestegen.

Aandacht voor werkdruk
De huisartsenorganisaties willen dat er ‘meer druk komt op en meer aandacht komt voor’ de afspraken die zijn vastgelegd in het hoofdlijnenakkoord en het plan van aanpak voor huisartsenzorg. Daar staan voornemens in om bijvoorbeeld de krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken en goede regionale afspraken te maken over substitutie.

De huisartsenorganisaties hopen dat de ministers van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) deze week tijdens het debat over de VWS-begroting voor een versnelling van het de plannen in het hoofdlijnenakkoord zorgen.

E-mail icon Stel een vraag