Waarneembemiddeling.nl
achtergrond afbeelding

Uitzending Nieuwlicht

Het huisartsentekort in Nederland wordt steeds nijpender. Dat werd gisteren in het actualiteitenprogramma Nieuwlicht opnieuw pijnlijk duidelijk. Bijna eenderde van alle huisartsenpraktijken heeft dit jaar een tekort aan huisartsen. Gevolg: de werkdruk blijft oplopen.

Het vinden van een waarnemend collega is een stuk lastiger dan voorheen, weet ook Huisarts Sjoerd Zwart. Hij toont in de uitzending van Nieuwlicht, aan de hand van ons platform Waarneembemiddeling.nl, dat hij zijn diensten niet of amper verkocht krijgt. Mede een oorzaak van de oplopende werkdruk, want een nachtdienst werken en de volgende ochtend fit in je praktijk zijn voor het spreekuur is onmogelijk.

Wij proberen met alle huisartsen mee te denken over oplossingen voor het huisartsentekort en proberen daar waar het in onze macht ligt, vernieuwing te brengen. Hoe bereik je als praktijkhoudend huisarts dan toch die ene beschikbare waarnemer? En hoe vind je als waarnemer een bij jouw wensen passende opdracht in de overvloed aan opdrachten?

Onlangs hebben wij het gebruik van Waarneembemiddeling.nl gratis gemaakt om te voorkomen dat de kosten een rem zijn op het gebruik van een netwerk dat waarnemend en praktijkhoudend huisartsen makkelijk, snel en veilig bij elkaar kan brengen. Tevens is, naar een idee van onze gebruikers, de zoekfunctie vernieuwd. Door te blijven vernieuwen, hopen we een bijdrage te leveren aan het verminderen van de ervaren werkdruk. Dat kunnen wij niet alleen! We staan open voor alle ideeën die waarnemend en praktijkhoudend huisartsen hebben om ons platform te verbeteren en zo nog beter te kunnen anticiperen op de huidige arbeidsmarktproblematiek.

Heb jij Nieuwlicht gisteren gezien? Herken jij je in de diverse huisartsen die aan het woord kwamen in de uitzending?

E-mail icon Stel een vraag