Waarneembemiddeling.nl
achtergrond afbeelding

Verleg je grenzen als huisarts!

Werken in het buitenland is een verrijking voor je, als huisarts én als persoon. Maar niet iedereen zit erop te wachten om zijn of haar koffers te pakken en de stap naar een ander land te maken. Toch vertrekken er jaarlijks meerdere huisartsen naar het buitenland. Waarom maken andere artsen deze keuze? En welke landen bieden mogelijkheden?

Rozengeur en maneschijn
Tuurlijk, emigreren naar een ander land en daar je carrière voortzetten is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Naast het geregel en de vrienden en familie die je mist, kost het even tijd voor je je thuis voelt. Daarnaast moet je ook een nieuwe taal onder de knie krijgen en dat is niet voor iedereen even makkelijk. Toch brengt het verhuizen naar het buitenland ook voordelen met zich mee. Zo doe je een unieke levenservaring op, verbreed je je horizon enorm en ontwikkel je een internationaal netwerk. Maar ook op werkgebied heeft het verleggen van je grenzen een positieve invloed. Je leert hoe jouw werk als huisarts er in een ander land aan toegaat en ontdekt zo de voor- én nadelen van jouw werk in Nederland. Je ziet snel wat de verbeterpunten en pluspunten zijn aan de manier van werken in het betreffende land.

Meer dan welkom!
Maar in welke landen kun je nou terecht als Nederlandse huisarts? In veel landen is een tekort aan huisartsen, dus de keuze is reuze. Ga jij aan de slag in Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Engeland, Nieuw-Zeeland of kies je toch voor Zwitserland? Wij helpen je graag bij jouw keuze en het gehele proces! De Nederlandse huisartsen doen het erg ‘goed’ in het buitenland. Door vanuit behulpzaamheid problemen succesvol op te lossen, is de Nederlandse huisarts in staat vertrouwen te krijgen van de lokale mensen. Twijfel je nog? Weet dan dat je dus meer dan welkom bent!

Meer informatie over het werken in het buitenland
Wil jij graag meer informatie over het werken als huisarts over de grens en jouw mogelijkheden? Bekijk dan ons vacatureoverzicht , volg één van de webinars of neem persoonlijk contact op met een van de consultants van onze samenwerkingspartner BKV via + 31 888 – 22 55 88.

Werken in het buitenland als huisarts
E-mail icon Stel een vraag