Waarneembemiddeling.nl
achtergrond afbeelding

Verpleegkundig specialist biedt kansen: drie argumenten

Een verpleegkundig specialist (VS) geeft werkdrukverlichting doordat hij/zij zelfstandig patiënten diagnosticeert, een behandeling inzet en medicatie voorschrijft. Heb jij al eens aan een verpleegkundig specialist in jouw praktijk gedacht?

In steeds meer praktijken is er tegenwoordig een VS werkzaam. Jij wilt dat ook, maar twijfelt zo nu en dan nog over de toegevoegde waarde van de zorgprofessional. Wij geven je drie redenen waarom de VS een uitstekende aanvulling op jouw patiëntenzorg en dagelijkse praktijk is.

1. Een groot deel van de laagcomplexe medische taken van een arts kan een VS verrichten met dezelfde kwaliteit. Daardoor houd jij als huisarts meer tijd voor de complexe casuïstiek. Nog meer tijdsbesparing, omdat de VS arbeidsintensieve zorg voor zijn rekening kan nemen zoals huisbezoeken en het in kaart brengen van specifieke patiëntenpopulaties.

2. Een VS is bevoegd om medische voorbehouden behandelingen te indiceren en uit te voeren, zoals UR-geneesmiddelen uitschrijven en kleine chirurgische ingrepen. Daarnaast kan de VS ook op basis van medische anamnese en onderzoek een differentiële diagnose stellen.

3. Jouw team staat sterker met een verpleegkundig specialist, zeker voor zorgvraagstukken in de toekomst. Ook is de VS gewend om multidisciplinair te werken, kent de domeinen van de verschillende specialismen en kan goed functioneren als ketenmanager.

Het is voor verpleegkundig specialisten mogelijk om op jouw dagwaarneming in de praktijk te reageren via Waarneembemiddeling.nl. Hierdoor is het voor jou als huisarts nog makkelijker om een VS in te zetten.

Weet jij nog meer voordelen van de inzet van een VS in jouw praktijk? We horen ze graag!

 

E-mail icon Stel een vraag