Waarneembemiddeling.nl
achtergrond afbeelding

Welke anw-dienst is het best verkoopbaar?

“Waarom wordt mijn nachtdienst niet verkocht?” Een veelgehoorde vraag aan onze helpdesk. Eén van de antwoorden: waarnemend huisartsen zoeken vooral naar avonddiensten. De spoeling voor nachtdiensten is dun.

De nieuwe dienstroosters van de huisartsenposten worden in de komende weken gecommuniceerd. De markt voor het ruilen en verkopen van anw-diensten gaat weer open. En daarom hebben wij onderzocht welke soort dienst het makkelijkst te ruilen of verkopen is.

Hoe?
Door in kaart te brengen welke zoekopdrachten het meest als waarneming-alert staan ingesteld door waarnemend huisartsen. Met het instellen van een zoekopdracht en alert, krijgen zij namelijk direct bericht wanneer een anw-dienst wordt geplaatst, waar zij het meeste interesse voor hebben.

Top drie
Met 1.390 ingestelde waarneming-alerts staat de avonddienst bovenaan, wat betekent dat waarnemend huisartsen graag een avonddienst overnemen. Op de voet gevolgd door de weekenddienst. De hekkensluiter van de top 3 is de dagwaarneming in de praktijk. Onderstaand vind je het volledige overzicht:

Volledig overzicht
Avonddienst 1.390
Weekenddienst 1.274
Dagwaarneming 869
Nachtdienst 730
Lange waarneming 609

Waarneming-alert
Dagelijks worden tientallen nieuwe opdrachten geplaatst op Waarneembemiddeling.nl. Om te voorkomen dat waarnemend huisartsen steeds opnieuw moeten zoeken, hebben wij het waarneming-alert ingesteld. Het alert laat dus direct weten, als er een nieuwe opdracht is gepubliceerd die past bij wat jij zoekt. De opgeslagen zoekopdrachten vind je terug op de pagina ‘Zoekopdrachten / waarneming-alert’.

Welke anw-dienst is het best verkoopbaar?
E-mail icon Stel een vraag