Waarneembemiddeling.nl

Uitslag vierde Tarievenmonitor 2015

Jaarlijks nodigen wij huisartsen uit om onze Tarievenmonitor in te vullen. Daarin geven zij aan wat de gemiddelde uurtarieven voor waarnemingen zijn, die zij als waarnemer in rekening brengen of die zij als opdrachtgever betalen. Dit keer hebben maar liefst 1259 huisartsen de Tarievenmonitor ingevuld. Hartelijk dank daarvoor! Het resultaat is een tarievenlandkaart met representatieve gemiddelde uurtarieven per provincie per soort waarneming.

We maken daarbij onderscheid tussen dagwaarnemingen op praktijktijken en avond-, nacht- en weekenddiensten op huisartsenposten. Omdat vraag en aanbod niet in elke regio hetzelfde zijn, geven we de uurtarieven voor de verschillende provincies weer. Het waarneemtarief voor huisartsen wordt bepaald door marktwerking en kan daardoor verschillen opleveren.

Waar kan ik de Tarievenmonitor voor gebruiken?

Met de Tarievenmonitor zorgt Waarneembemiddeling.nl voor meer transparantie in de waarneemmarkt. Wij benadrukken dat de Tarievenmonitor niet gezien moet worden als een referentietarief. Een uurtarief blijft het resultaat van de onderhandeling tussen twee zelfstandige professionals. Zij bepalen samen wat redelijk is in de situatie die zich op dat moment voordoet.

Log hier in om de Tarievenmonitor van 2015 te downloaden

E-mail icon Stel een vraag