Waarneembemiddeling.nl

Uitslag Tarievenmonitor 2018

In 2018 hebben 1180 huisartsen deelgenomen aan het onderzoek. Hartelijk dank daarvoor! In de Tarievenmonitor geven huisartsen aan wat de gemiddelde uurtarieven voor waarnemingen zijn, die zij als waarnemer in rekening brengen of die zij als opdrachtgever betalen. Het resultaat is een tarievenlandkaart met representatieve gemiddelde uurtarieven per provincie per soort waarneming.

Hoe is de tarievenlandkaart ingericht?

In de tarievenlandkaart maken we onderscheid tussen dagwaarnemingen op praktijken en avond-, nacht- en weekenddiensten op huisartsenposten. Omdat vraag en aanbod niet in elke regio hetzelfde zijn, geven we de uurtarieven voor de verschillende provincies weer. Het waarneemtarief voor huisartsen wordt bepaald door marktwerking en kan daardoor verschillen opleveren.

Waar kan ik de Tarievenmonitor voor gebruiken?

Met de Tarievenmonitor zorgt Waarneembemiddeling.nl voor meer transparantie in de waarneemmarkt. Wij benadrukken dat de Tarievenmonitor niet gezien moet worden als een referentietarief. Een uurtarief blijft het resultaat van de onderhandeling tussen twee zelfstandige professionals. Zij bepalen samen wat redelijk is in de situatie die zich op dat moment voordoet.

 

Download hier de uitslagen van de Tarievenmonitor 2018

Tarievenmonitor landelijke gemiddelde per soort 2018

Tarievenmonitor dagwaarnemingen per provincie 2018

Tarievenmonitor weekenddiensten per provincie 2018

Tarievenmonitor avonddiensten per provincie 2018

Tarievenmonitor nachtdiensten per provincie 2018

 

Uitslagen van de vorige edities van de Tarievenmonitor vind je hier:

Tarievenmonitor 2017

Tarievenmonitor 2016

Tarievenmonitor 2015

Tarievenmonitor 2013/2014

Tarievenmonitor 2011/2012

E-mail icon Stel een vraag