Waarneembemiddeling.nl
achtergrond afbeelding

Iprove: hét digitale portfolio voor jou als huisarts

Eerder dit jaar is Iprove gelanceerd! De ontwikkeling van Iprove ging echter niet over een dag ijs. In deze blog duiken we samen met Pieter Lohuis (Vrest) en Eveline van den Bos (BKV) dieper in het ontstaan van Iprove.

Vrest is met meer dan vijftien jaar ervaring dé expert op het gebied van loopbaanportfolio’s voor medisch professionals. Na zich initieel te richtten op medisch specialisten (in opleiding), hebben zij nu Iprove nu ook op de markt gebracht voor basisartsen zowel binnen als buiten de muren van het ziekenhuis. Ondersteund door BKV, een gespecialiseerd bemiddelingsbureau voor de zorg, is hun gezamenlijke doel; artsen ondersteunen.

Door tijdens je carrière competentieontwikkeling bij te houden, breng je heel transparant de professionele groei in beeld. Ook erg handig bij een sollicitatieprocedure. Daarnaast biedt Iprove administratieve verlichting omdat alles op een centrale plek te vinden is. Zowel Pieter als Eveline benoemen dat één van de voornaamste doelen van Iprove het ontzorgen van medisch professionals is.

Om goed aan te sluiten op de behoeften van de basisarts is gedurende het ontwikkelingsproces ook De Jonge Specialist (DJS) betrokken. Zij behartigen niet alleen de belangen van AIOS en jonge klaren, maar ook van hun grote achterban ANIOS. Uit enquêteonderzoek onder diens leden kwam naar voren dat de huidige generatie basisartsen niet alleen waarde hecht aan vakinhoudelijke ontwikkeling, maar ook de ontwikkeling van onder andere organisatorische, communicatieve en creatieve vaardigheden. Het wordt ook binnen de medische wereld steeds belangrijker welke ‘soft skills’ je meeneemt. Het is uit deze behoefte dat de unieke focus van Iprove op de ontwikkeling van soft skills is ontstaan.

Volgens Pieter zal Iprove onmisbaar worden in het dagelijks leven van huisartsen: “Ik vergelijk het werken met een portfolio vaak met de tegenwoordige abonnementstructuur; iedereen heeft Netflix, Spotify of een lidmaatschap van een sportschool, waarom dan niet een paar euro spenderen aan je persoonlijke ontwikkeling waar jij je gehele carrière van profiteert?”.

Tot slot vat Eveline het bestaansrecht van Iprove doeltreffend samen: “Iprove is je koffer. Deze neem je heel je reis met je mee en daarin verzamel je al jouw waardevolle ervaringen, kennis en kunde. Je deelt jouw reisverhaal met wie jij wilt en wanneer jij wilt.

E-mail icon Stel een vraag