Waarneembemiddeling.nl
achtergrond afbeelding

Vindt plaats op 19 februari 2020 van 19:00 uur tot 20:30 bij Avans Hogeschool, Hogeschoollaan 1 te Breda

Avans Academielezing: Van dokter naar huisarts, van huisarts naar robot?

De Avans Academielezing is voor iedereen met een honger naar kennis. De Academielezing vindt meerdere malen per jaar plaats bij Avans Hogeschool, Hogeschoollaan 1 te Breda en is gratis. Tijdens de Academielezing op woensdag 19 februari geeft dokter Bernard Leenstra een kijkje in het leven en werk van de huisarts uit de jaren 1920 en 2020. Daarnaast doet hij een voorspelling over het werk van de huisarts (of zorgrobot) uit het jaar 2120. Bernard Leenstra is huisarts in opleiding en arts-onderzoeker bij het UMC Utrecht. Voorheen was hij assistent-chirurg bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

De zorg staat onder druk. Steeds meer mensen doen beroep op hun huisarts, en daar zijn er ook nog te weinig van. Uit onderzoek van de Landelijke Huisartsen Vereniging blijkt dat er de komende vijf jaar een tekort aan huisartsen dreigt te ontstaan. Hoe was dit voor de vergrijzing? Wellicht was er meer tijd voor de patiënt maar betekende dat ook meer aandacht en betere zorg?

De Avans Academielezing is voor iedereen met een honger naar kennis. De Academielezing vindt meerdere malen per jaar plaats bij Avans Hogeschool, Hogeschoollaan 1 te Breda en is gratis. De inloop voor koffie en thee is op 19 februari om 19.00 uur. Start lezing: 19.30 uur, einde om 20:30 uur.

Symposium Huisarts – Eigenaar van de toekomst!
E-mail icon Stel een vraag