Waarneembemiddeling.nl
achtergrond afbeelding

Vacatures schrijven… Zo simpel is het!

Wist je dat 34 procent van de werkzoekenden zijn / haar eerste indruk van het bedrijf baseert op de vacaturetekst? Nu mag je in de tijd van nu blij zijn als jouw vacature überhaupt bekeken wordt, maar door je tekst zo aantrekkelijk mogelijk te maken heb je als vacatureplaatser wel zeker enige invloed op die eerste indruk. Wij geven je drie tips om jouw vacaturetekst te upgraden. Heb je ons eerdere artikel met vacaturetips al gelezen?

Drie tips MedWB

#1 Trek je lezer jouw vacature in met een wervende intro! Benoem direct waarom de lezer bij jouw organisatie moet komen werken. Zijn het de flexibele werktijden of juist de gemoedelijke sfeer onderling? Vermeld het zo snel mogelijk!

#2 Werk met tussenkopjes. Lezers screenen een tekst eerst, voordat ze besluiten om door te lezen. Een vacaturetekst die niet goed aansluit wordt slechts 49,2 seconden bekeken! Voorbeelden van kopjes zijn: functieomschrijving, eisen en arbeidsvoorwaarden.

#3 Ben niet bang om een beetje humor te gebruiken in je vacaturetekst! Zeker niet als er op de werkvloer juist losjes met elkaar wordt omgegaan. Mismatch door de manier waarop je je vacature schrijft, is makkelijk te ondervangen door echt de taal te gebruiken!

Stijging in fillingsrate
E-mail icon Stel een vraag